Az Alapítványunk

2016 nyarán édesapám egy agyvérzés után lebénult, majd ahogy teltek a hónapok és jöttek az ünnepek, egyre rosszabbnak éreztem a helyzetünket. Anyukám csodálkozott, hogy ennyire rosszul élem meg, hiszen lehetne sokkal rosszabb. Elmesélte, hogy másnak is lebénul az apukája, de nincsenek melegben, nincs ennivalójuk, nincs internet, nincs lehetőség akadály mentesíteni a házukat, hogy a beteg emberek életét könnyebbé tegyék. Ez akkor még hihetetlennek tűnt. Elkezdtem az interneten keresni, és pár napon belül elszegényedett települések önkormányzatával vettem fel a kapcsolatot, mert szerettem volna valamilyen módon segíteni.

Elkezdtünk gyűjteni a családdal, barátokkal, és 26 családhoz jutottunk el Borsod megyében pár héten belül. Akkor láttam elsőnek, hogy emberek betegen, milyen kiszolgáltatottan élnek, borzalmas körülmények közt. Ennek már 4 éve. Azóta létrehoztam egy civil szervezetként induló Facebook oldalt, rengeteg magánszemély és cég állt mellém és létrejött az alapítványunk, Nekikajándék Alapítvány néven.

Az alapítvány célja:

Az Alapítvány többcélú, első sorban szociális, ezzel összefüggésben másodsorban oktatási és gyermek-, illetve ifjúságvédelmi, esélyegyenlőségi, illetve közösség-építési célokat valósít meg. Az alapítvány célja a Magyarországon, szociálisan vagy társadalmi helyzetüknél fogva rászoruló, mély szegénységben élő családok, illetve a családokon belül is első sorban gyermekek támogatása az alapítvány által gyűjtött adományokból, és az alapítvány vagyonából, változatos tevékenységek révén, ezzel elősegítve a rászoruló családok és gyermekek szociális biztonságát, felzárkózását, képességeik fejlesztését és a társadalomba való beilleszkedését.

Az alapítvány tevékenysége:

Az alapítvány tevékenysége elsősorban tárgyadományok, használt vagy új ruhák, könyvek, játékok, használati cikkek adományként történő, ingyenes átadása rászoruló, mélyszegény családok és gyermekek/fiatalok részére, illetve ezek kedvezményes értékesítése adománybolt(ok)-on keresztül, az ebből befolyó bevételekből a célcsoport támogatása, ezen felül táborok, kirándulások szervezése, rászorultak részére, számukra elérhető szolgáltatások igénybevételének elősegítése közösségi összefogás és adományok révén, lakhatási feltételek javítása, lakóházak, közösségi terek felújítása, korszerűsítése révén, tematikus előadások, szemináriumok szervezése, rászorultak felzárkóztatásukat szolgáló készségeinek és képességeinek erősítése, haszon állat-tartás és a felnevelt élő állat vagy az abból származó élelem támogatásként történő elosztása, idős rászorultak napi életvitelének támogatása, és bármilyen további, az alapítvány céljainak elérését elősegítő, karitatív tevékenység.